/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

„Avia Invest”, obligată să prezinte cifrele în baza cărora a calculat taxele aeroportuare pentru 2020, ori va fi sancționată

missing
29 mai 2020, ora 14:47

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) îi cere repetat companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, să prezinte cifre exacte care să arate cum au fost calculate tarifele la serviciile aeroportuare aplicate pentru anul 2020.

Potrivit Codului aerian, AAC trebuie să verifice corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană, iar „Avia Invest” ar fi refuzat anterior  să  prezinte baza de cost pentru tarifele aeroportuare.

Autoritatea a sesizat organele de drept și a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie. Dosarul a fost transmis în instanța de judecată pentru aplicarea sancțiunii.

„Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către “Avia Invest”. Aceste acțiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparență în procesul de formare și calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de “Avia Invest”, asigurând protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare”, explică Autoritatea Aeronautică Civilă într-un comunicat emis presei.

Contactată de TV8, reprezentanta serviciului de presă al „Avia Invest”, Rodica Rusu, a spus că nu poate oferi, deocamdată, un comentariu la  această nouă solicitare a autorităților și va reveni ulterior.

Precizăn că Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat pe 12 februarie companiei  „Avia Invest” să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Pe 17 martie, „Avia Invest” a trimis o scrisoare prin care a a nunțat  că nu va prezenta informațiile solicitate. AAC a sesizat atunci Inspectoratul de Poliție Botanica, cerând inițierea unui proces contravențional în privința „Avia Invest” și administratorului acesteia, Boris Salov, pentru „împiedicarea activității legitime a funcționarului public”.

AAC a sesizat poliția după ce „Avia Invest” a refuzat să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram