/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Instanța de judecată a permis sechestrul doar a zece imobile ale lui Plahotniuc. Procuratura va contesta decizia

missing
29 mai 2020, ora 18:34

Procuratura Anticorupție anunță că a înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile, ale cărui beneficiar efectiv este fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc. Astăzi, magistrații au admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori.

Astfel, instanța a dispus aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de lei.

„Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de euro au fost respinse”, precizează Procuratura într-un comunicat.

De notat că lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este Vladimir Plahotniuc.

Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile, ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc.

Contactat de TV8, avocatul lui Plahotniuc, Lucian Rogac, a menționat că nu cunoaște în ce dosar a fost aplicat acest sechestru. În plus, apărătorul susține că nici nu a fost informat despre ședința de judecată de astăzi, în cadrul căreia s-a luat această decizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram