/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu: „Veaceslav Platon ne-a trimis și nouă materiale ca să ne convingem că el nu a fost implicat în furtul miliardului”

missing
01 iunie 2020, ora 16:13

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că omul de afaceri Veaceslav Platon i-a expediat mai multe materiale ca să demonstreze că nu este vinovat în dosarul pe care este condamnat. Politiciana spune că nu a păstrat matarialele și că le-a expediat către Procuratura Generală.

Politiciana nu a dat detalii despre ce conțineau aceste materiale, dar spune că nici nu le-a examinat.

„Veaceslav Platon ne-a trimis și nouă materiale ca ne convingem de faptul că nu a fost implicat în furtul miliardului. Eu nu am de ce să analizez aceste materiale, le-am expediat Procuraturii, să le examineze Procuratura”, a spus Maia Sandu într-o emisiune organizată de portalul agora.md.

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 an, fiind învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Recent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Stoianoglo: Dosarului lui Platon – falsificat în totalitate. Procuratura va iniția revizuirea sentinței acestuia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram