Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că omul de afaceri Veaceslav Platon i-a expediat mai multe materiale ca să demonstreze că nu este vinovat în dosarul pe care este condamnat. Politiciana spune că nu a păstrat matarialele și că le-a expediat către Procuratura Generală.

Politiciana nu a dat detalii despre ce conțineau aceste materiale, dar spune că nici nu le-a examinat.

„Veaceslav Platon ne-a trimis și nouă materiale ca ne convingem de faptul că nu a fost implicat în furtul miliardului. Eu nu am de ce să analizez aceste materiale, le-am expediat Procuraturii, să le examineze Procuratura”, a spus Maia Sandu într-o emisiune organizată de portalul agora.md.

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 an, fiind învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Recent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Stoianoglo: Dosarului lui Platon – falsificat în totalitate. Procuratura va iniția revizuirea sentinței acestuia

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!