/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins recursul avocatului fostului procuror anticorupție Roman Statnîi

missing
01 iunie 2020, ora 14:26

Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi, care a fost reținut 18 mai fiind bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat, rămâne în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel.

Curtea de Apel Chișinău a respins azi recursul avocatului fostului procuror de la Procuratura Anticorupție, care a solicitat ca cel din urmă să fie cercetat în stare de libertate. Astfel, Roman Statnîi rămâne în arest preventiv. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Maria Vieru.

Anterior, întrebat de reporterul TV8 dacă își recunoaște vină, Statnîi a spus că „Niciodată pe nimeni nu am deposedat. Vina nu o recunosc. Este o răfuială”. Acesta a declarat că dosarul care i-a fost intentat i o răzbunare.

Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi, e suspectat că l-ar fi deposedat de bunuri pe un om de afaceri, cetățean rus, de la conducerea unei fabrici de conserve din Moldova, SA ”Natur Bravo”.

Totul s-a întâmplat, potrivit procurorilor, în anul 2018: „Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru „a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic, au intrat în posesia a practic tuturor proprietăților pe care acesta le deținea, în valoare de peste 1,8 milioane de euro”, spun reprezentanții Procuraturii Generale.

Bunurile despre care vorbesc procurorii: un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro; imobile în orașul Krasdnodar (Federația Rusă) estimate la 130 mii euro; 120 de mii de euro – transmise în câteva rate, 365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior, au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram