Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi, care a fost reținut 18 mai fiind bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat, rămâne în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel.

Curtea de Apel Chișinău a respins azi recursul avocatului fostului procuror de la Procuratura Anticorupție, care a solicitat ca cel din urmă să fie cercetat în stare de libertate. Astfel, Roman Statnîi rămâne în arest preventiv. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Maria Vieru.

Anterior, întrebat de reporterul TV8 dacă își recunoaște vină, Statnîi a spus că „Niciodată pe nimeni nu am deposedat. Vina nu o recunosc. Este o răfuială”. Acesta a declarat că dosarul care i-a fost intentat i o răzbunare.

Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi, e suspectat că l-ar fi deposedat de bunuri pe un om de afaceri, cetățean rus, de la conducerea unei fabrici de conserve din Moldova, SA ”Natur Bravo”.

Totul s-a întâmplat, potrivit procurorilor, în anul 2018: „Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru „a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic, au intrat în posesia a practic tuturor proprietăților pe care acesta le deținea, în valoare de peste 1,8 milioane de euro”, spun reprezentanții Procuraturii Generale.

Bunurile despre care vorbesc procurorii: un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro; imobile în orașul Krasdnodar (Federația Rusă) estimate la 130 mii euro; 120 de mii de euro – transmise în câteva rate, 365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior, au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!