/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Fracțiunea PPDA cere, repetat, convocarea Biroului Permanent și a ședinței Legislativului. „Chiar și șeful ANSP a spus că nu vede problemă”

missing
02 iunie 2020, ora 11:04

Deputații fracțiunii PPDA cer convocarea Biroului Permanent al Legislativului miercuri și ca ședința în plen a Parlamentului să aibă loc joi. Aceștia subliniază că o serie de proiecte importante așteaptă să fie adoptate și insistă asupra faptului că sistemul de testare la coronavirus în rândul angajaților Parlamentului ar putea fi folosit în scopuri politice.

Membrii din partea PPDA în Biroul Permanent au adresat un demers președintei Parlamentului, în care subliniază că nu văd niciun obstacol ca activitata Legislativului să fie reluată în condițiile în care 98 de deputați sunt negativi la Covid – 19.

„Ieri chiar și șeful ANSP a spus că nu vede problema pentru cvorum. La 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședința a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi putem convoca ședința Parlamentului”, spune Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

Slusari spune că mai multe proiecte importante nu suferă amânare.

„Este necesar prompt să deblocăm asistența financiară din partea UE. Să aprobăm,un proiect multașteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența lor în rețelele de supermarketuri. Să rezolvăm problema circumstanțelor de forța majoră pentru antreprenori, care au suferit în urma restricțiilor sanitare. Să creăm comisia parlamentară de anchetă pe actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon”, subliniază vicepreședintele Legislativului.

În opinia lui Slusari, este suspect că atunci când „fracțiunea cere reluarea ședințelor Legislativului, apare un infectat asimptomatic din partea Platformei DA”.

„Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult ca sistemul de testare la Covid-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității Legislativului”, menționează Alexandru Slusari.

Demersul a fost semnat, deocamdată, doar de Alexandru Slusari și deputata PPDA Maria Ciobanu. După ce va fi semnat de o treime din membrii Biroului Permanent, documentul va fi depus la secretariat.

Amintim că și săptămâna trecută PPDA a cerut întrunirea Parlamentului, subliniind că situația în jurul cazurilor de infecție în cadrul Legislativului ar fi fost creată artificial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram