/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un robot, noul angajat al unui spital. Controlează temperatura vizitatorilor și verifică dacă poartă mască

missing
02 iunie 2020, ora 09:55

Spitalul Universitar din Antwerp, Belgia, are un angajat robot, responsabil pentru monitorizarea temperaturii vizitatorilor și dacă poartă mască sau nu, scrie știrileprotv.ro.

Vizitatorii care vin să își vadă rudele sau prietenii internați trebuie să prezinte un cod de bare robotului. Acesta le controlează temperatura și verifică dacă oamenii au mască pe față.

Pentru moment, robotul e în teste, ca suplinitor la o cameră termală care există deja la intrarea în spital.

Dacă nu-i va putea înlocui pe oamenii, Spitalul Universitar vrea să-l folosească pentru a îndeplini alte misiuni, să adune informaţii de la pacienţi, de exemplu.

Robotul poate verifica nu mai puțin de 200 de oameni pe minut şi nu este un angajat prea ieftin. Spitalul plătește 1000 de euro pe lună pentru închirierea lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram