Deputații din Parlament sunt invitați vineri, în ziua în care mai multe fracțiuni au cerut să fie convocată ședința în plen, la o conferință internațională legată de reforma Curții Constituționale. Asta în situația în care ședințele Legislativului sunt suspendate, după ce doi deputați și câțiva angajați din secretariat au fost diagnosticați cu Covid – 19.

Parlamentarii au primit invitația printr-un mesaj pe email, în care se menționează că „prezența este obligatorie”.

„Cel mai interesant este că evenimentul în cauză are loc vineri, 5 iunie a.c., la 10.00. Exact în ziua si la ora când, în mod normal, trebuie să se desfășoare ședința plenară a Parlamentului. Ședință extra necesară la care trebuie să votăm proiectele pentru a îndeplini condițiile UE și, urmare acestui fapt, să primim 600 de milioane de lei de la UE. Bani atât de necesari cetățenilor noștri care trec prin multe greutăți astăzi”, spune deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, într-un mesaj pe Facebook.

„Vedeți că deja și COVID-ul a dispărut… Sau, conform logicii lor, pentru ședințele Parlamentului este pericol de COVID, iar de ”conferințele internaționale” virusul nu se atinge…”, a adăugat Litvinenco.

Deputatul mai spune că va merge vineri la Parlament și nu la conferința la care este invitat.

„Pentru că este cu mult mai important pentru țară. Dar chiar și dacă nu era vineri ședință a Parlamentului, oricum nu mergeam la acest eveniment. Pentru că nu-i văd rostul. Și un sfat pentru domnul Vasile Bolea – formule de genul ”prezența este obligatorie” s-o folosească în altă parte și nu în discuțiile cu deputații. Că nu îi sunt și nici nu-i voi fi vreodată subaltern”, a mai scris Sergiu Litvinenco.

Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat azi că va fi prezentă în sala de plen a Parlamentului vineri, 5 iunie, pentru continuarea ședinței din 22 mai și adoptarea proiectelor de acte legislative necesare îndeplinirii condiţiilor stabilite prin Memorandumul încheiat cu Uniunea Europeană.

Potrivit unei note adresate Președintei Parlamentului și Secretariatului, deputatul PAS Igor Grosu subliniază că un simplu calcul matematic arată că perioada de autoizolare individuală a deputaților expiră la 4 iunie 2020.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!