/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Revolta unui medic din linia întâi. „Nu suntem datori să vă vânăm și să vă dăm cu bâta în cap”

03 iunie 2020, ora 17:08

O doctoriță din capitală se declară revoltată de inconștiența oamenilor, care nu respectă măsurile de protecție împotriva Covid – 19 și în plină pandemie își pun viața în pericol, luând cu asalt piața. 

Într-o postare pe Facebook, Marcela Chilianu, șefa Serviciului Epidemiologic de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, subliniază că oamenilor nu le pasă de propria sănătate și a publicat o fotografie făcută în această dimineață la Piața Centrală, unde era aglomerație iar mulți dintre cumpărători nu purtau măști.

„03.06.2020 Ora 10:30

Noi deja am obosit. Fiindcă vouă nu vă pasă. Dar noi nu vă suntem datori să vă vânăm și să vă dăm cu bâta în cap ca să aveți grijă de sănătatea VOASTRĂ. Un doctor dezamăgit”, a fost mesajul medicului.

 

Mai mulți internauți s-au arătat la fel de indignați de situație.

„E trist ce se întâmplă. Eram în oraș, îl rugasem pe cineva fără mască să păstreze distanța socială, mi-a răspuns: “ați z… voi cu Evropa voastră”. Eu am localul închis și sunt în criză financiară din cauza că oamenii nu vor să înțeleagă situația reală”! Despre medici nu mai spun nimic, săracii de voi ce aveț de îndurat…”, a scris în comentraii un bărbat.

Și fostul director al SCR, Anatol Ciubotaru i-a transmis un mesaj doctoriței Chilianu.

„…Mă mândresc cu voi, în special cu Dna Dr. Chilianu Marcela, cea care de fapt a ținut piept la realizările SCR în lupta cu Covid-19 prin managementul antiepidemic pe brio. Dar aceasta este situația și trebue de luptat în continuare, să fim cu conștiința curată în fata lui Dumnezeu, că nu este vina noastră de ceia ce se întâmplă”, a scris Ciubotaru.

Piața Centrală s-a redeschis luni, după o pauză de aproape trei luni. Azi, premierul s-a arătat nemulțumit de modul în care (nu) se respectă regulile sanitar-epidemiologice la piață și a spus că la următoarea ședință a Comisiei de Sănătate Publică va cere ca aceasta să fie din nou închisă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram