/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Transportul public din capitală nu va circula nici de Blajini! Oamenii vor intra în cimitire doar cu măști și nu au voie să mănânce la morminte

missing
03 iunie 2020, ora 11:42

Transportul public din Chișinău nu va circula nici în acest weekend, când locuitorii capitalei vor merge în cimitire, pentru a-și pomeni morții. Decizia a fost luată ieri la Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului. Asta deși luni primarul Ion Ceban spunea că va propune Comisiei să dea undă verde transportului de călători în aceste zile.

„Se sistează circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020”, se menționează în decizia Comisie de sănătate publică locale.

Cimitirele din Chișinău vor fi deschise două zile la rând, pe 7 și 8 iunie, iar oamenii vor avea acces în cimitire doar dacă vor purta măști de protecție. De asemenea, cei veniți la mormintele celor dragi sunt obligați să respecte o regulă importantă – nu vor avea voie să mănânce și nici să bea alcool pe teritoriul cimitirelor.

Comisia de sănătate publică mai interzice desfășurarea comerțului ambulant la poarta cimitirelor.

„Unitățile de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19”, se menționează în decizia Comisiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram