/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Guvernul vrea să lanseze Prima Casă 6. Cine ar putea fi beneficiarii

missing
04 iunie 2020, ora 08:10

Miercuri la Guvernul a avut loc o ședință dedicată examinării posibilităților de extindere a programului Prima Casă. Modificările discutate vizează angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, SPPS, SIS, CNA, ANP.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Premierul Chicu a accentuat faptul că prin programul Prima Casă 6 Guvernul trebuie să crească accesibilitatea creditelor pentru procurarea locuinței pentru funcționarii publici cu statut special.

Viceprim-mnistrul Pușcuța a informat că în cadrul proiectului statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul dobânda acestuia. Modelarea matematică a arătat că în cazul unei locuințe cu valoarea de 1 milion lei și unui credit pentru o perioadă de 15 ani, statul va achita circa 5500 lei pe lună, iar beneficiarul va achita cca 4 mii lei.

Vor fi eligibile persoane cu vârsta de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maxim al imobilului de 1 milion lei. Participarea inițială va fi de 0%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram