Ministerul Sănătății va relansa activitatea spitalelor închise de la începutul pandemiei de coronavirus, dacă va fi nevoie de mai multe paturi pentru bolnavii de Covid – 19. Declarația a fost făcută de Svetlana Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești din cadrul MSMPS, într-o conferință de presă.

„Numărul paturilor în spitale cu profil Covid ete o cifră flexibilă care crește sau descrește, în funcție de situația epidemiologică. Acum avem paturi suficiente, dar avem o problemă că distribuția paturilor e neuniformă și atunci avem instituții cu o capacitate mai mare de locuri libere și instituții cu o capacitate mai limitată. Însă numărul de locuri poate spori la necesitate și poate descrește în cazul în care situația epidemiologică e mai relaxată”, a explicat Lupu.

Soluția celor de la Ministerul Sănătății de a spori numărul de locuri în spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus vine din contul celor închise după ce au devenit focare de infecție.

„Cunoașteți desigur că am avut spitale care și-au încheiat activitatea și pot fi în orice moment relansate deoarece avem deja instituțiile pregătite, personalul medical instruit, tot ce ține de control infecțios deja funcțional”, a adăugat șefa de direcție.

Dimineață, premierul Ion Chicu trăgea un semnal de alarmă și spunea că mai sunt locuri în spitale pentru cinci zile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!