/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ „Elucidarea obiectivă și completă”. Un deputat PAS s-a adresat Procuraturii și ANI după o investigație privind averea deputatului Țîrdea

missing
09 iunie 2020, ora 13:38

Deputatul PAS, Radu Marian, a trimis un demers la Procuratură și ANI în care solicită autosesizarea lor pe marginea investigației Ziarului de Gardă cu privire la averile nedeclarate ale deputatului Bogdan Țîrdea.

„În articolul ZdG se conturează o bănuială rezonabilă potrivit căreia averea deputatului cu automobile scumpe și imobile de sute de mii de euro, depășesc cu certitudine şi în mod substanțial valoarea veniturilor declarate de câteva mii lei lunar”, afirmă Marian.

Astfel, acesta solicită elucidarea obiectivă, completă a circumstanțelor cauzei în special ce țin de fiecare autoritate separat şi anume:

1) Verificarea declarațiilor și constatarea dacă cheltuielile efectuate de deputatul PSRM, Bogan Țârdea și proprietățile mobile și imobile deținute de acesta, corespund veniturilor acumulate indicate în declarațiile de avere;
2) Inițierea procedurii de atragere la răspundere penală în cazul săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită, conform art. 330/2 din Codul penal.

Potrivit Ziarului de Gardă, Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat, indicând în declarația sa de avere și interese că acesta avea o valoare oficială de 597 de mii de ei. Tranzacția a fost posibilă deși, în ultimii opt ani, politologul devenit deputat a indicat venituri oficiale cumulate de doar 1,88 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 20 de mii de lei pe lună.

Pe lângă casă, în aceeași perioadă, familia deputatului a obținut și două mașini. Una a fost cumpărată în 2013 cu 23500 euro, iar alta, pe care o folosește gratuit deja de trei ani, în baza unui mandat, a costat, la momentul achiziției, 22 de mii de euro, fiind, potrivit deputatului, în proprietatea socrilor săi, care locuiesc în Ungheni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram