Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina ziua 884: Atacuri cu drone, erou arestat, catastrofa din Rusia și soluția rapidă! Putin vrea un NATO

/DOC/ Legea organizațiilor necomerciale, votată în lectură finală

missing
11 iunie 2020, ora 16:56

Proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat, astăzi 11 iunie, în lectură finală.

După aproape trei ore de dezbateri în Parlament, proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în lectură finală. 95 de deputați au votat pentru.

În cadrul ședinței Parlamentului, președintele comisiei juridice, deputatul socialist, Vasile Bolea a propus amendamente care nu au fost examinate de Comisia juridică, numiri și imunități. Ca răspuns, deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu a declarat că a primit o serie de amendamente în care a fost introdus ca autor, deși nu le-ar fi adresat. De cealaltă parte, Vasile Bolea a spus că amendamentele au venit din partea societății civile și au fost împărțite între deputați, iar Sergiu Sirbu ar fi căzut de acord.

Potrivit noilor reglementări, termenul de înregistrare a organizațiilor necomerciale este redus de la 30 la 15 zile, iar organizaţia necomercială este înregistrată de către Agenţia Servicii Publice și dobândește personalitate juridică din momentul înregistrării.

Pentru înregistrarea organizaţiei necomerciale, a modificărilor şi completărilor la statutul acesteia, nu se percepe taxă. Organul înregistrării de stat, în termen de 15 zile de la primirea documentelor, adoptă decizia de înregistrare sau de refuz în înregistrarea organizaţiei necomerciale.

Anterior, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, l-a acuzat pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, de falsificarea raportului pentru Legea cu privire la organizațiile necomerciale. Litvinenco a declarat că după ce Comisia juridică a aprobat un raport la legea ONG-urilor, deputatul Vasile Bolea a introdus 11 amendamente care nu au trecut la Comisie.

Proiectul de lege privind organizațiile necomerciale, care a fost votat în prima lectură în 2018.


/DOC/ Amendamentele propuse de deputatul PSRM, Vasile Bolea, la proiectul de lege cu privire la ONG

Legea ONG-urilor. Litvinenco îl acuză pe Bolea de falsificare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram