/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Igor Dodon, despre statul prezidențial și „bâta” împotriva „bandiților”

missing
12 iunie 2020, ora 14:49

Președintele Igor Dodon vrea ca Republica Moldova să fie un stat prezidențial. Șeful statului,  însă se pare că a confundat regimul prezidenţial cu cel dictatorial. Acesta a sugerat că doreşte ca preşedintele ţării să aibă puteri nelimitate, având dreptul să se implice în puterea judecătorească, executivă şi cea legislativă.

Ce este statul prezidențial? Ai dat cu pumnul în masă și l-ai pus la punct și pe procuror, și pe judecător, și pe deputat, și pe prim-ministru. De exemplu, în SUA e stat prezidenţial. În Belarus e stat prezidenţial. De aceea, acolo a spus preşedintele şi s-au terminat discuţiile. La noi, cu regret, nu e stat prezidenţial. Eu în genere pledez pentru stat prezidenţial, am spus nu o dată”, a declarat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspune”.

Dodon spune că regimul prezidenţial e soluţia pentru etapa actuală.

Dar cu „bandiții aceștia” altfel nu poți. Până nu le dai cu bâta în cap, ei nu înțeleg. Iată au fugit din țară, unul în Israel, altul în SUA  și s-au „apucat” de cumpărat deputați. Umplă tare „vajnici” și-s tare deștepți. Eu cred că în Moldova ar trebui să fie stat prezidențial. Asta ar fi soluția pentru perioada din R. Moldova. După ce facem regulă, facem parlamentarism ca în Europa”, a mai adăugat șeful statului.

Conform Constituției, Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sunt garantate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram