/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Procuratura, îngrijorată de multiplele amânări de examinare a recursului avocaților împotriva arestului fostului lider PDM

missing
12 iunie 2020, ora 10:05

După ce Curtea de Apel a amânat de mai multe ori examinarea recursului avocaților împotriva mandatului de arestare a lui Vladimir Plahotniuc, Procuratura Generală (PG), își exprimă, public, îngrijorarea în legătură cu aceasta. Totodată, PG notează că fără a pune presiune pe magistrați și cu respectarea strictă a principiului independenței justiției, va utiliza toate căile legale de reacționare de care dispune pentru accelerarea investigațiilor pe acest caz.

„Amânările, despre care nu ne îngăduim a crede ca sunt intenționate, zădărnicesc eforturile organelor de drept în procesul investigării fraudei bancare – subiect de o rezonanță și importanță majoră, restanță la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Totodată, oamenii legii spune că în aceste condiții, lasă loc pentru interpretări și aprecieri ambigue poziția Curții de Apel Chișinău care a cincea oară consecutiv amână examinarea și luarea a unei decizii pe acest caz.

„Mai mult, în contextul refuzului de ieri al instanței de apel de a sechestra averile de peste hotare ale învinuitului, se generează în societate falsa percepție că aflarea adevărului și tragerea la răspundere a tuturor beneficiarilor de pe urma devalizării sistemului bancar național, nu este o prioritate a Justiției din Republica Moldova”, se mai spune în comunicatul procuraturii.

Procurorii spun că în dată ce vor obține decizia Curții de Apel Chișinău, toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a-l extrăda.

Ședința de la Apel, unde trebuia să fie examinat recursul avocaților lui Plahotniuc, din nou amânată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram