/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Revenim la starea de urgență? Dodon: „De sistat activitatea economică eu cred că nu este necesar la această etapă”

missing
12 iunie 2020, ora 10:46

Ministerul Sănătății a anunță ieri că au fost confirmate cu coronavirus 406 cazuri noi în Republica Moldova. Este cea mai mare cifră întregistrată în Moldova de la începutul pandemiei. Chiar și așa președintele Igor Dodon este de părere că revenirea la starea de urgență nu este o soluție. 

Avem un antirecord la nivel global. Situația în lume și în R. Moldova este foarte gravă. De ce în Molodva? Pentru că au fost scoase restricțiile, pentru că moldovenii nu ascultă sfaturile medicilor, se urcă în microbuz unul peste altul, ca în „banca cu șprot”. Unele decizii trebuie luate unde este riscul cel mai mare de infectare. Putem pune mai mulți polițiști pentru ca să nu intre prea mulți în transportul public sau se poate de restricționat transportul din nou pentru anumită perioadă, însă de sistat activitatea economică eu cred că nu este necesar la această etapă. Poate de micșorat numărul oamenilor, de oferit vacanță bugetarilor. Eu nu sunt de acord ca noi acum iarași să punem restricții. Lucrul acesta nu este o soluție. Sistemul medical face față. Sunt ferm convins că vom trece peste acest virus”, a spus Dodon în cadrul ediției de azi „Președintele răspunde”.

Infecțiile cu coronavirus au început să crească în Moldova odată cu ridicarea stării de urgență: în săptămâna 1-7 iunie, au fost 1.449 de cazuri, cu 300 mai multe decât numărul de cazuri de acum două săptămâni.

În total, cifra de contaminări a ajuns la 10727.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram