Reacția lui Ulanov la acuzațiile aduse de Platon: „Eu nu am nevoie de imunitate parlamentară. Vreau să văd probele”

16 iunie 2020, ora 15:15

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, dezminte declarațiile aduse în adresa sa de către omul de afaceri, Veaceslav Platon, care a declarat că Ulanov ar fi avut un rol organizatoric în frauda bancară. „Prima dată aud această versiune despre mine. Vreau să văd acele probe și neapărat voi răspunde la ele”, a declarat Ulanov.

„Platon și-a permis să spună lucruri neadmise. În genere, Platon și justiția sunt două lucruri incompatibile. Din clipa în care a ieșit din pușcărie, Platon și-a asumat mai multe roluri, ca cel de procuror, judecător, dar și cel de avocat al socialiștilor. El a spus că a venit pentru a face ordine în clasa politică din R. Moldova, pentru a le da lecții procurorilor, judecătorilor.

Rolul lui Platon este de a face presiune asupra partidelor de opoziție. El a spus că eu am coordonat anumite companii, conturi bancare, că am făcut presiuni asupra unor oameni. Îmi vine greu să comentez, pentru că așa versiune despre mine, aud pentru prima dată. Chiar îmi este interesant în ce mod și ce companii am condus. Aștept să văd acele probe și neapărat voi răspunde la ele, în cazul în care ele există. Țin să-i transmit lui Platon că eu niciodată nu m-am ținut de imunitatea parlamentară. Eu nu am nevoi de de imunitate parlamentară”, a declarat deputatul Denis Ulanov pentru Tv8.

Asta după ce, luni, 15 iunie, Veaceslav Platon, a declarat că deține probe privind implicarea mai multor politicieni, inclusiv deputați, în furtul miliardului. Veaceslav Platon a spus că în lista persoanelor față de care va prezenta anumite dovezi ar fi deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, fostul premier, Iurie Leancă și deputatul Pro Moldova, Andrian Candu.

Potrivit lui Platon, Denis Ulanov ar fi avut un rol organizatoric în frauda bancară. „El peste tot fugea cu documente, perfecta, se înțelegea, lucra cu martorii pentru a duce ancheta în altă parte, conducea firme”.

Veaceslav Platon a fost eliberat luni, 15 iunie, după 4 ani de detenție în Penitenciarul numărul 13. Anterior, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

/VIDEO/ Platon spune că deține probe și le va face publice privind implicarea unor politicieni în furtul miliardului. A dat nume

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram