/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Copilul de trei ani din Rezina, care s-a intoxicat cu ciuperci, testat pozitiv la Covid-19

missing
22 iunie 2020, ora 15:00

Copilul de trei ani din orașul Rezina, care a ajuns la spital intoxicat cu ciuperci, a fost testat pozitiv, acum o săptămână, la Covid-19. Potrivit autorităților, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, micuțul a fost transferat de la Institutul Mamei și Copilului la Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Cotaga”. Toți angajații din cadrul Institutul Mamei și Copilului, care au intrat în contact cu băiețelul, au fost plasați în regim de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Contactați de TV8, responsabilii din cadrul Institutului Mamei și Copilului ne-au comunicat că după ce a ieșit din comă, copilul a prezentat simptome specifice coronavirusului de tip nou, iar ulterior a fost testat la Covid-19 și testul a ieșit pozitiv.

Maxim Cazacu, purtător de cuvânt Institutul Mamei și Copilului: „După ce a ieșit din comă, copilul a prezentat niște semne specifice coronavirusului și a fost transferat la Spitalul pentru Copii „Emilian Coțaga”. Acolo, copilul primește tratament. Acesta prezintă semne bune, mănâncă deja singur. Nu știm de unde ar putea sa aibă Covid-19. Angajații Institutului Mamei și Copilului care au intrat în contact cu el sunt plasați în autoizalare la domiciliu”.

Pe 8 iunie, micuțul de 3 ani a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului în stare gravă, după ce s-a intoxicat cu ciuperci alături de mama și bunica sa, care nu au mai putut fi salvate. Inițial, copilul a fost internat la reanimare la Spitalul din Rezina. Minorul avea convulsii și vomita.

UPDATE: Două femei, mamă și fiică, au murit intoxicate cu ciuperci! Un copil de trei ani a ajuns la reanimare cu convulsii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram