/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Cauza lui Țurcan prin care cere anularea hotărârii de destituire din funcția de președinte al CCM va fi examinată de trei judecători

missing
22 iunie 2020, ora 19:30

Fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan cere anularea hotărârii CCM prin care a fost demis din funcție. Țurcan a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională. De asemenea, Vladimir Țurcan a cerut anularea și a hotărârii prin care a fost aleasă în funcția de președintă Domnica Manole.

Cererea a fost depusă pe 16 iunie.

„Judecătoria Chișinău informează că, în data de 16 iunie 2020, judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Turcan, a depus la Judecători Chișinău, sediul Râșcani (specializat în materie de contencios administrativ), o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională a Republicii Moldova, solicitând anularea Hotărârii Curții Constituționale din 23 aprilie 2020, privind destituirea din funcția de președinte al Curții Constituționale a lui Vladimir Turcan și a Hotărârii Curții Constituționale din 23 aprilie 2020, prin care a fost aleasă în funcția de Președinte al Curții Constituționale – Domnica Manole”, anunță Judecătoria Chișinău.

De asemenea, Judecătoria Chișinău anunță printr-o dispoziție a vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, s-a dispus examinarea cauzei de către un complet format din 3 judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Aceștia sunt magistrații Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcție pe 23 aprilie curent, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM.

EXCLUSIV! Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al CCM. Cere anularea deciziilor prin care a fost demis și a fost aleasă Domnica Manole

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram