/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Renato Usatîi: „În această săptămână Vladimir Țurcan va deveni din nou președinte al Curții Constituționale”

missing
22 iunie 2020, ora 23:19

„În această săptămână, Vladimir Țurcan va deveni din nou președinte al Curții Constituționale”. Declarația aparține lui Renato Usatîi, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, și a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

Politicianul a menționat că acest lucru și l-ar dori foarte mult președintele Igor Dodon. Amintim că Vladimir Țurcan, înainte să fie ales judecător la CCM, a fost deputat din partea Partidului Sociliștilor în Parlament.

„În prezent există Procuratura Generală pe care eu consider că Dodon nu o controlează și există Curtea Constituțională pe care Dodon nu o controlează”, a menționat liderul PPN, referindu-se la faptul că Igor Dodon și-ar dori să controleze CCM.

Potrivit lui, ar fi fost elaborată o schemă conform căreia Vladimir Țurcan trebuie să devină din nou președintele Curții Constituționale. „Eu vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor lăsa în vigoare această decizie. Eu am familiile judecătorilor cu care s-au înțeles”, a declarat Usatîi.

Am solicitat o reacție de la Vladimir Țurcan, dar deocamdată nu avem un răspuns. Vom reveni mâine cu poziția judecătorului.

Amintim că fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan solicită anularea hotărârii CCM prin care a fost demis din funcție. Țurcan a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională. De asemenea, Vladimir Țurcan a cerut anularea și a hotărârii prin care a fost aleasă în funcția de președintă Domnica Manole.

Judecătoria Chișinău anunță printr-o dispoziție a vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, s-a dispus examinarea cauzei de către un complet format din 3 judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Aceștia sunt magistrații Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

La 19 mai, CC a declarat inadmisibilă cererea judecătorului Vladimir Țurcan privind revizuirea Hotărârilor Curții Constituționale nr. AG-4 cu privire la destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale și nr. AG-5 privind alegerea președintelui Curții Constituționale din 23 aprilie 2020.

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcție pe 23 aprilie curent, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram