/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Are Platforma DA răspunsuri la inițiativa unui Guvern asumat? Ce spune Andrei Năstase

24 iunie 2020, ora 23:25

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, susține că deocamdată nu este un număr concret de deputați care ar fi declarat că sunt gata să susțină ideea de asumare a guvernării de către formațiunea pe care o reprezintă. Totodată, politicianul insistă pe consens politic și spune că mesajul Platformei DA se adresează tuturor deputaților din legislativ, dar nu formațiunilor politice.

Președintele Platformei DA susține că formațiunea nu intenționează să facă vreo coaliție oficială cu vreuna dintre fracțiunile parlamentare, ci îndeamnă fiecare deputat în parte să susțină un Guvern de criză.

„Oferta noastră este atât de transparentă și atât de publică încât nu e cazul să ne ducem să discutăm cu fiecare partid în parte. Deputații între ei discută în Parlamentul Republicii Moldova. Mingea, la momentul de față, se află la toți deputații”, a precizat politicianul.

Totodată, Năstase spune că nu are un număr concret de răspunsuri din partea deputaților la oferta înaintată.

„La momentul de față nu avem un număr de deputați care să-și fi exprimat deschiderea către acest exercițiu. Foarte mult îngreunează acest proces faptul că moțiunea noastră, care a fost trimisă de câteva săptămâni în urmă colegilor noștri de la PAS, rămâne nesemnată de colegii noștri de la PAS, care au decis, nu știu de ce, să ne trimită după voturi la PD”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Acum două zile, liderul Platformei DA a prezentat mai multe măsuri pe care ar trebui să le întreprindă un eventual Guvern asumat de formațiune în primele 100 de zile în domeniul sănătății și economiei.

/VIDEO/ Liderul Platformei DA prezintă propunerile pe care „noul guvern” le va implementa în gestionarea crizei epidemiologice

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram