/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Scandalul de la „Orheiland”: Mai multe porțiuni de gard au fost demontate, iar oamenii lăsați să intre

missing
28 iunie 2020, ora 15:42

După ce azi-dimineață la „Orheiland” a venit poliția pentru a închide porțile parcului de distracții din cauza pandemiei de Covid – 19, reprezentanții și susținătorii PP „Șor” au demontat mai multe porțiuni de gard și au lăsat oamenii să intre pe teritoriu.

„Deja nu mai există gardul! Poftim, intrați, stimați concetățeni și nu o să vă blocheze nici Cortac, nici Voicu, nici Dodon, nici Chicu, pentru că în Orhei este stăpân Ilan Șor și echipa noastră care vom avea grijă de sănătatea, de siguranța dvs, de protecția și binele dvs. Așa că vă rog să veniți în această zonă de aer liber în primul rând, zona care este în preajma lacului și vă rugăm să aveți posibilitatea să vă odihniți cu copii”, a spus deputata Marina Tauber.

Amintim că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit vineri seara în ședință și a emis o nouă hotărâre. Astfel, CESP a interzis organizarea bâlciurilor și activitățile în parcurile de distracții.

„Se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 – Bâlciuri şi parcuri de distracţii”, se spune în document.

Propunerea a venit de la directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Chiar și așa, azi-dimineață, când poliția a venit să închidă parcul de distracții, un grup de oameni s-au opus și nu i-au lăsat pe oamenii legii să treacă de poartă. Tauber și alți aleși locali le-au reproșat polițiștilor că nu au un act semnat oficial privind necesitatea închiderii „Orheiland” pe perioada pandemiei de coronavirus.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram