/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Zeci de polițiști, dislocați în jurul parcului de distracții „Orheiland”, după ce a fost demontat gardul

missing
28 iunie 2020, ora 18:17

Scandalul de la „Orheiland” continuă. Deputata Marina Tauber, mai mulți reprezentanți ai PP „Șor” și localnici s-au opus pe parcursul întregii zile deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de a interzice activitatea parcurilor de distracții, până la îmbunătățirea  situației pandemice. 

După-amiază, după ce un grup de oameni au demontat mai multe porțiuni de gard și au lăsat oamenii să intre pe teritoriul parcului de distracții, în acestuia au fost dislocați zeci de polițiști care să asigure ordinea publică și să nu permită aglomerarea.

La fața locului a mers și Marin Maxian, șef adjunct al Direcției Generale Intervenții din cadrul IGSU.

„Sunt ilegali. Nu au nici autorizație sanitară de funcționare din 25 mai încă”, ne-a declarat la telefon Maxian.

Într-un comunicat de presă, IGP îndeamnă administrația „Orheiland” și autoritățile locale să se conformeze deciziei CNESP.

„Precizăm faptul că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rând cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități. Inspectoratul General al Poliției menționează că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizând ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate publică; mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii”, se menționează în comunicat.

Deputata PP „Șor” Marina Tauber spune că va contesta decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a interzice activitatea parcului de distracții în perioada pandemiei de coronavirus.

/VIDEO/ Scandalul de la „Orheiland”: Mai multe porțiuni de gard au fost demontate, iar oamenii lăsați să intre

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram