Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 971: Rusia e cu ochii pe Moldova, Kievul și Moscova se atacă reciproc cu drone, iar NATO avertizează

/DOC/ Averea deputatului Bogdan Țîrdea va fi verificată de ANI

missing
29 iunie 2020, ora 11:27

Averea deputatului PSRM Bogdan Țîrdea va fi verificată de Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) în baza demersului deputatului PAS Radu Marian.  ANI va verifica posibila încălcare a regimului juridic al declarării averii. Rezultatele controlului vor fi publicate pe pagina oficială a instituției.

Sursa: FB/Radu Marian

Potrivit Ziarului de Gardă, Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat, indicând în declarația sa de avere și interese că acesta avea o valoare oficială de 597 de mii de ei. Tranzacția a fost posibilă deși, în ultimii opt ani, politologul devenit deputat a indicat venituri oficiale cumulate de doar 1,88 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 20 de mii de lei pe lună.

Pe lângă casă, în aceeași perioadă, familia deputatului a obținut și două mașini. Una a fost cumpărată în 2013 cu 23500 euro, iar alta, pe care o folosește gratuit deja de trei ani, în baza unui mandat, a costat, la momentul achiziției, 22 de mii de euro, fiind, potrivit deputatului, în proprietatea socrilor săi, care locuiesc în Ungheni.

/DOC/ „Elucidarea obiectivă și completă”. Un deputat PAS s-a adresat Procuraturii și ANI după o investigație privind averea deputatului Țîrdea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.