Mai multe persoane, printre care și deputați socialiști, au ieșit la protest în fața clinicii private care aparține deputatului Ștefan Gațcan. Oamenii au protestat împotriva plecării lui Gațcan din fracțiunea Partidului Socialiștilor. 

Oamenii au venit cu pancarte pe care scria „Trădătorul”, „Vrem alegeri anticipate” și i-au cerut deputatului să-și dea demisia și să plece din Parlament.

Deputatul Vasile Bolea a menționat la protest că „urăște trădarea și urăște trădătorii”. Socialistul s-a arătat indignat de faptul că Gațcan a păsăit formațiunea după ce a „întreaga echipă a PSRM a muncit și el a câștigat alegerile parlamentare din circumscripția Hâncești”.

În dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în preent doar 49 de deputați.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Ștefan Gațcan, primele declarații după ce a plecat din fracțiunea PSRM. „Decizia îmi aparține mie”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!