Uniunea Europeană a aprobat marţi lista „ţărilor sigure”, în vederea redeschiderii graniţelor internaţionale începând de miercuri, arată Reuters, citat de Mediafax. Oficialii europeni au luat în calcul situaţia epidemiologică a statelor din afara Uniunii, pentru a limita pe cât posibil riscurile transmiterii noului coronavirus.

LISTA ŢĂRILOR ACCEPTATE: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay. Acestora li se va putea alătura, provizoriu, şi China.

Rusia, Brazilia şi Turcia sunt considerate ameninţări prea mari pentru ca statele din Uniunea Europeană să îşi poată asuma riscuri. Ţările respective mai au de aşteptat cel puţin două săptămâni până la viitoarea decizie. Lista va fi actualizată la un interval de 14 zile, în funcţie de evoluţia COVID-19 în fiecare stat în parte.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!