Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) continuă perchezițiile la fostul sediul al Partidului Democrat din strada Armenească. Potrivit avocatului lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rograc acestea ar fi ilegale. Tot el a menționat că în dosarul în care au lor este vizată firma Constar Invest.

„Acțiunea are o conotație politică”, a declarat Rograc afirmând că perchezițiile sunt ilegale. Avocatul spune că acestea au loc în lipsa unei hotărâri judecătorești, doar în baza unei ordonanțe a procurorilor, ceea ce este ilegal. Acesta explică că, perchezițiile pot avea loc în lipsa unei hotărâri judecătorești doar în două cazuri: în flagrant sau când cazul nu suferă amânare, ceea ce potrivit lui, nu este cazul în situația actuală.

Acesta a precizat că perchezițiile au loc în cazul unui dosar privind frauda bancară, în cadrul căreia este vizată compania Constar Invest, care este oficial proprietarul clădirii. Rograc mai spun că Vlad Plahotniuc nu este vizat în dosar, dar procurorii susțin că el este proprietarul companiei, fapt negat de avocat.

Procurorul Maria Vieru a precizat pentru tv8, că perchezițiile sunt în toi, iar despre rezultate instituția va informa după finalizarea activităților

Rise Moldova a scris că compania Constar Invest a cumpărat imobilul în ianuarie 2017, la nici două săptămâni după ce Plahotniuc a preluat șefia PD-ului.

Firma Constar Invest a fost fondată în 2008, iar adevărații beneficiari se ascund în spatele Jarrow Business, un offshore din Belize. Totuși, între acest offshore și Vladimir Plahotniuc există o conexiune. Mai exact, interesele Jarrow Business au fost reprezentate prin procură de moldoveanul Serghei Noscov, un personaj-cheie în administrarea afacerilor controlate de Plahotniuc.

La momentul preluării actualului sediu democrat, director al Constar Invest figura Serghei Daşevskii, un chișinăuian de 35 de ani. Acesta a avut dosare penale pentru escrocherie, deținere de droguri și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!