/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

După IGP, și cei de la SPPS spun că au fost nevoiți să-i forțeze pe deputații adunați ieri la Președinție, pentru ca mașinile președintelui să poată trece

missing
02 iulie 2020, ora 07:03

Ca și reprezentanții Poliției, cei de la Serviciul Protecție și Pază de Stat au emis un comunicat în care spun că au fost nevoiți să aplice forța, pentru a le îndepărta pe persoanele care au blocat ieri câteva automobile prezidențiale, care ieșeau din curtea Președinției. Reprezentanții SPPS spun că oamenii adunați la poarta Președinției, printre care și deputați, au „obstrucționat deplasarea coloanei Președintelui Republicii Moldova”.

„Manifestanții nu s-au conformat cerințelor legale ale angajaților SPPS și IGP, fapt care a adus la aplicarea de către angajații poliției a forței fizice în conformitate cu prevederile Legii 218/2012 privind modul de aplicare a forței fizice, mijloacelor speciale și armelor de foc. Astfel, prin acțiunile sale, participanții la întrunire au împiedicat atât buna desfășurare a misiunilor de protecție, cât și activitatea instituției Prezidențiale (…). Serviciul și-a îndeplinit atribuțiile funcționale în strictă conformitate cu legislația în vigoare privind asigurarea protecției persoanei beneficiare de protecție de stat și a obiectivelor aflate în pază”, spun cei de la SPPS.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, când deputații din Pro Moldova au mers la Președinție pentru a-l căuta pe Ștefan Gațcan, despre care spuneau că e sechestrat în clădirea prezidențială, lucru negat de cei de la Președinție.

Ulterior, am aflat că Ștefan Gațcan a părăsit Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram