În timpul unei ceremonii la care șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă, reportera Mihaela Dicusar a fost îmbrâncită de agenții de pază în timp ce încerca să se apropie de oficiali pentru a le pune întrebări. Potrivit SPPS, acest incident se încadrează în atribuțiile de serviciu al ofițerilor SPPS.

„Astăzi, 02 iulie 2020, în timpul unei misiuni de protecție organizată la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul”, se menționează într-un comunicat al SPPS.

Tot acolo, se mai spune că Serviciul de Protecție și Pază de Stat, potrivit sarcinilor și misiunilor atribuite prin lege, îndeplinește tot spectrul de măsuri orientate la asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat.

/VIDEO/ Jurnaliștii TV8, ținta atacurilor! O reporteră, îmbrâncită, iar alta – acuzată că lucrează pentru Candu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!