/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Jurnalista TV8 nu a fost bruscată sau îmbrâncită. Cum comentează SPPS incidentul de la momentul Ștefan cel Mare

missing
02 iulie 2020, ora 15:18

În timpul unei ceremonii la care șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă, reportera Mihaela Dicusar a fost îmbrâncită de agenții de pază în timp ce încerca să se apropie de oficiali pentru a le pune întrebări. Potrivit SPPS, acest incident se încadrează în atribuțiile de serviciu al ofițerilor SPPS.

„Astăzi, 02 iulie 2020, în timpul unei misiuni de protecție organizată la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul”, se menționează într-un comunicat al SPPS.

Tot acolo, se mai spune că Serviciul de Protecție și Pază de Stat, potrivit sarcinilor și misiunilor atribuite prin lege, îndeplinește tot spectrul de măsuri orientate la asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat.

/VIDEO/ Jurnaliștii TV8, ținta atacurilor! O reporteră, îmbrâncită, iar alta – acuzată că lucrează pentru Candu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram