După ce în cadrul ședinței plenare de astăzi, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a declarat că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo trebuia să se prezinte în plenul Parlamentului, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă, în care susține că instituția are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice.

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului: „Cei din blocul ACUM să înțeleagă, că astăzi, trebuia să vină Procurorul General. Cei din blocul ACUM i-au făcut o mare favoare lui Candu. Decizia vă apărține. Toți oamenii să știe că blocul ACUM a blocat vizita Procurorului General în Parlament.”

Comunicatul emis de Procuratura Generală:
„Având în vedere perpetuarea în spațiul informațional a unor insinuări și speculații cu privire la venirea Procurorului General în Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de ridicare a imunității unor deputați, instituția declară următoarele:

Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică.

De asemenea, Procuratura reconfirmă că, nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune.

Pe această cale ne exprimăm speranța că procurorii vor fi lăsați să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare.

Facem repetat, apel, către toți exponenții politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanța asigurării independenței justiției, să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!