/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa funcții publice, disponibil pe pagina oficială a ANI

missing
02 iulie 2020, ora 17:40

Registrul interdicțiilor – cel în care sunt incluse persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, poate fi vizualizat acum pe pagina oficială a Autorității Naționale de Integritate, în secțiunea Registre. 

Din anul 2018 până în prezent, în Registru, au fost incluși toți cei 55 de subiecți în privința cărora au fost constatate încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților.

Conform Legii nr.133 privind declararea averii și intereselor personale, subiecții incluși în Registrul interdicțiilor nu au dreptul de a deține o funcție publică și de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani, cu excepția funcțiilor electorale, imediat după râmânerea definitivă a actelor de constatare emise de către ANI.

Registrul interdicțiilor este actualizat sistematic de către inspectorii de integritate.

ANI precizează că, în prezent 77 de acte de constatare emise de către Inspectoratul de Integritate au fost contestate în instanța de judecată, care prevăd interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram