Registrul interdicțiilor – cel în care sunt incluse persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, poate fi vizualizat acum pe pagina oficială a Autorității Naționale de Integritate, în secțiunea Registre. 

Din anul 2018 până în prezent, în Registru, au fost incluși toți cei 55 de subiecți în privința cărora au fost constatate încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților.

Conform Legii nr.133 privind declararea averii și intereselor personale, subiecții incluși în Registrul interdicțiilor nu au dreptul de a deține o funcție publică și de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani, cu excepția funcțiilor electorale, imediat după râmânerea definitivă a actelor de constatare emise de către ANI.

Registrul interdicțiilor este actualizat sistematic de către inspectorii de integritate.

ANI precizează că, în prezent 77 de acte de constatare emise de către Inspectoratul de Integritate au fost contestate în instanța de judecată, care prevăd interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!