/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Medic infecționist, despre Covid-19 la copii: Afectează toate organele interne

missing
02 iulie 2020, ora 16:44

Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă și atenționează că noul coronavirus îi afectează și pe copii. Peste 800 de copii s-au îmbolnăvit de coronavirus, de la declanșarea pandemiei, 67 dintre ei aveau vârsta de până la un an.

Într-un filmuleț video difuzat astăzi, 2 iulie, de Ministerul Sănătății, medicul infecționist Olesea Olevschi povestește că virusul afectează toate organele interne: rinichii, inima. Copii fac pneumonie, nefrite toxice, infecții ale căilor urinare. Totodată, ea spune că nu se știe cum afectează fătul.

În filmuleț se precizează că în ultima perioadă a fost înregistrat o creștere a cazurilor și medicii roagă ca cetățenii să respecte măsurilor de siguranță poate preveni îmbolnăvirea lor.

În prezent, peste 350 de copii testați pozitiv la Covid-19 sunt tratați în spitale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram