Igor Dodon pare să o fi luat iar înainte și să fi anunțat prematur o decizie privind relaxarea unei restricții cu care, din câte se pare, nu toți responsabilii de gestionarea pandemiei sunt de acord. După ce luni, președintele a spus că după 15 iulie, moldovenii întorși de peste hotare ar putea să nu mai fie obligați să stea 14 zile în carantină, azi ministra Sănătății exclude categoric această posibilitate.

„La această etapă, sistemul de sănătate se abține de a înlătura obligativitatea de a sta în carantină 14 zile”, a declarat Viorica Dumbrăveanu într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Asta în situația în care, spun specialiștii, de când a fost reluat traficul aerian de pasageri, numărul cazurilor de import de infecție cu coronavirus a început din nou să crească.

„Odată cu repornirea traficului aerian, avem creșterea numărului de cazuri de import. Acesta e raționamentul păstrării regimului de izolare”, a subliniat șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!