/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon solicită Platformei DA și PAS să nu boicoteze ședințele Parlamentului și să voteze proiectele asumate de Guvern

missing
03 iulie 2020, ora 14:23

Președintele Igor Dodon a solicitat formațiunilor din opoziție, Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), să nu boicoteze ședințele Parlamentului și să se prezinte în Legislativ pentru a vota proiectele de legi asumate de Guvern, printre care se numără și modificarea bugetului de stat. 

„Fac apel la deputații din opoziție să revină cu picioarele pe pământ, în mod special mă adresez către PAS și PPDA să iasă cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului, unde i-a ademenit Plahotniuc și Șor, să asigure cvorumul necesar pentru ca banii să ajungă imediat la oameni. Apoi, dacă s-au împăcat cu oligarhii, pot să revină în alianță cu hoții miliardului, cu deputații lor corupți și să facă ce vor. Important e ca acum oamenii să nu sufere din cauza jocurilor politice murdare care se fac în Parlament, o instituție care, cu regret, a ajuns să nu mai aibă reprezentativitate după ce a fost transformată într-un focar de corupție de către grupările oligarhice.

Îi asigur pe cetățeni că împreună cu Guvernul vom face tot ce este posibil să înlăturăm acest blocaj impus de politicienii iresponsabili din opoziție, iar banii să ajungă cât mai repede la cei care au atât de mare nevoie de ei. Haosul nu va trece. Actuala guvernare va asigura ordine și maximă responsabilitate socială și economică”,  a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Ședința Parlamentului de astăzi, 3 iulie, a fost anulată din lipsa de cvorum. Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi a anunțat că săptămâna viitoare se va convoca ședința Birorului Parlamentului și se va decide asupra unei viitoare ședințe.

De ce Guvernul și-a asumat răspundere pentru cele patru proiecte de legi? Răspunsul lui Chicu

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram