Expertul energetic Anatolie Saracuța a decedat noaptea trecută, în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus. Acesta a murit la spital, spun reprezentanții întreprinderii „Moldova-GAZ”, care au făcut anunțul despre decesul său. 

„Va fi complicat de găsit în sectorul energetic o persoană, care să nu aprecieze meritul, cunoștințele, experiența și autoritatea dlui Saracuța. Din momentul proclamării independenței Republicii Moldova, domnia sa a devenit unul dintre inițiatorii implementării proiectelor de separare a unităților de generare și distribuție conform modelului european.

Domnul Saracuța a participat în calitate de autor la elaborarea cadrului juridic în domeniul energiei electrice și gazelor naturale. Sub tutela domniei sale s-au realizat cu succes proiecte-cheie de ordin reformator și inovativ în domeniul energetic, care au fost finanțate de către partenerii de dezvoltare. Și, potrivit mai multor specialiști, la începutul anilor 2000, Moldova a fost liderul indiscutabil în acest domeniu nu doar printre alte țări din CSI, dar şi ale Europei de Est”, se menționează într-un comunicat expediat de reprezentanții „Moldova-GAZ”.


Anatolie Saracuța a fost primul director al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au decedat 585 de persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!