/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Alți doi călugări de la mănăstirea Noul Neamț din satul Chițcani - infectați cu COVID-19

missing
06 iulie 2020, ora 14:56

Alte două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate la mănăstirea de călugări Noul Neamț din satul Chițcani, regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către așa-zisului Minister de Interne de la Tiraspol.   

Numărul total al călugărilor infectați a ajuns la 13. Pacienții nu au deocamdată simptome specifice COVID-19. Aceștia trec cursul de tratament într-un spital din raionul Slobozia. Tot acolo au fost internate și rudele unuia dintre călugări, după ce au fost testate pozitiv. Este vorba despre tata și sora acestuia.

Ceilalți călugări ale căror teste au arătat un rezultat negativ rămân în continuare în mănăstire. Peste șase zile ei vor fi testați repretat. Potrivit aceleiași surse, pe teritoriul mănăstirii permanent se efectuează dezinfectarea. Menționăm că, acum două zile, 4 iulie, în mănăstirea Noul Neamț erau 11 călugări infectați.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17 814 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 265 în regiunea transnistreană. Lupta cu noul coronavirus au pierdut 588 de cetățeni. Din numărul total de pacienți, 11 047 au fost tratați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram