/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

„Ion Chicu este un mincinos”. Sandu despre acuzațiile premierului că ar bloca activitatea Guvernului

missing
06 iulie 2020, ora 12:09

Maia Sandu susține că Ion Chicu este un mincinos, asta după ce premierul a acuzato pe lidera PAS că ar obstrucționa activitatea Guvernului. Declarațiile premierului au fost făcute după ce două ședințe ale Parlamentului au eșuat pentru că deputații fracțiunilor PAS, PLatforma DA, Grupul Pro Moldova și Partidul Șor au boicotat ședința din cauza proiectelor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

„Ion Chicu este un mincinos. În primul rând, noi cerem ca el să vină în Parlament în regim normal, astfel încât rectificarea la buget să se discute în regim normal. Noi o să votăm un buget pentru oameni în Parlament. Un buget care include ajutor pentru sistemul medical, un buget care include ajutor pentru agricultori și un buget care va include ajutoare concrete pentru economie. Noi vom vota un asemenea buget”, a declarat Sandu.

Potrivit ei prin această asumare Guvernul promovează majorarea unor cheltuieli inutile. „Ceea ce face chicu, se ascunde după această asumare pentru ca să promoveze în primul rând niște majorări de cheltuieli inutile cum sunt pentru arena Chișinău și altele, și doi se creează impresia că omul vine cu această asumare pentru că vrea să plece pentru că și-a dat seama că este incompetent”, a mai adăugat Sandu.

Cu referire la acuzațiile că lidera PAS ar bloca asistența macrofinanciară, Sandu a spus că PAS sunt cei care în Parlament au cerut sprijinul altor partide ca să voteze legile care le așteaptă UE așa încât „să putem să deblocăm asistența financiară”.

/VIDEO/ Chicu despre asumarea răspunderii Guvernului și discreditarea Parlamentului

Ultimele două ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi și vineri, nu au avut loc în lipsă de cvorum. Au boicotat ședința Legislativului deputații fracțiunilor Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor. Astăzi, 6 iulie, urmează să aibă loc a treia încercare a premierului de a prezenta angajarea răspunderii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram