/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Slusari, în contextul asumării de răspundere de către Guvern: Nu permitem ca Chicu și Dodon să vorbească cu Parlamentul cu limbaj ultimativ

missing
06 iulie 2020, ora 14:35

Fracțiunea parlamentară Platforma DA insistă ca premierul Ion Chicu să vină în Parlament să prezinte proiectul de rectificare a bugetului pentru care și-a asumat răspunderea acum câteva zile. Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari spune că Platforma DA nu va accepta „șantajul lui Chicu și Dodon” și le sugerează că niciodată puterea legislativă nu va fi dominată de cea executivă. 

„Noi nu acceptăm șantajul, noi nu permitem ca Chicu și Dodon să vorbească cu Parlamentul cu limbaj ultimativ, niciodată! Domnul Chicu poate să își facă „propisca” (viză de reședință) aici și la 7 să vină în fiecare dimineață la asumare. Fracțiunea DA nu acceptă asemenea comunicare, niciodată puterea legislativă nu va fi dominată de puterea executivă. Și nu vom permite ca țara să fie adminsitrată prin asumări de răspundere”, a declarat Slusari într-o conferință de presă azi.

Alexandru Slusari i-a sugerat lui Ion Chicu să plece din funcție, dacă nu intenționează să prezinte în Parlament proiectul pentru care și-a asumat răspunderea.

„Sau să fie trecut procedural în Parlament sau să plece Chicu. Noi nu ne temem de plecarea lui Chicu, nici țara nu se teme, demisia lui ar accelera anumite procese. Am înțeles că Dodon vrea să îl facă țap ispășitor pentru mai multe lucruri pe Chicu și cere doar această asumare de la el, după asta nu are nevoie de el. Să se lămurească între ei, Parlamentul nu se va supune dictatului de la Dodon”, a menționat președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram