Deputatul Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță susține că „în timp ce deputații din Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor au transformat Parlamentul în circ și se dau în spectacole cu măști, zeci de mii de învățători și profesori riscă să rămână fără salarii”. Potrivit lui Furculiță, „unul din proiectele propuse de Guvern include acordarea a 175 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în domeniul Educației, însă opoziția blochează activitatea Parlamentului”

În timp ce deputații din Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor au transformat Parlamentul în circ și se dau în spectacole cu măști, zeci de mii de învățători și profesori riscă să rămână fără salarii. Poate acestor deputați iresponsabili le pare vesel jocul lor, dar poporul are nevoie de bani pentru a se hrăni. Guvernul și PSRM dorește să ofere cetățenilor pâine, iar Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor le oferă doar circ. Unul din proiectele propuse de Guvern include acordarea a 175 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în domeniul Educației, însă opoziția blochează activitatea Parlamentului. Sperăm că acești aleși, care trebuie să lucreze pentru popor, se vor gândi un pic și la oameni și vor veni la ședința Legislativului, ca să promovăm proiectele de legi așteptate de popor. Noi susținem aceste legi, deoarece PSRM este un partid pentru oameni, pentru țară”, a scris deputatul PSRM, Corneliu Furculiță.

Ieri, Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova, a declarat că deputații încearcă să fugă de el, întrucât deja a treia oară în decurs de o săpătmână parlamentarii încearcă se se întrunească în ședință plenară, dar nu au cvorum. Premierul, care trebuie să prezinte în ședință pachetul de legi pentru care Cabinetul de Miniștri și-a asumat răspunderea, le-a spus deputaților să-și asume, dacă peste o lună profesorii nu vor primi salarii.

 

Chicu zice că deputații fug de el. „Dacă în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă!”

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!