/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Platforma DA cere PG să verifice acțiunile președintelui raionului Dubăsari

missing
07 iulie 2020, ora 12:46

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a anunțat că va depune un denunț la Procuratura Generală prin care reclamă mai multe ilegalități care ar fi comise de președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov. Potrivit ei, Filipov, contrar atribuțiilor sale funcționale, ar fi permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova. Solicitat să comenteze acuzațiile, Filipov a menționat că va veni cu o reacție, mai târziu, pe Facebook.

„Grigore Filipov acționând contrar prevederilor articolului 53 din Legea privind administrația publică locală nu a întreprins nicio măsură menită să mențină integritatea teritorială a R. Moldova în mod special a localității Roghi, Vasilevca și Corjova”, a declarat Macari.

Potrivit ei, Filipov nu a respectat și nu a asigurat respectarea Constituției și nici a actelor normative care reglementează nemijlocit atribuțiile președintelui de raion. „În același timp nu a sesizat Inspectoratul de Poliție responsabil de ordinea publică privind înlăturarea obstacolelor create artificial de forțele separatiste de la Tiraspol, obstacole care îngrădesc drepturile și libertățile cetățenilor din aceste localități: libera circulație, dreptul la muncă și la proprietate”, a mai spus Macari.

În context, Macari solicită Procuraturii să verifice acțiunile președintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov, „prin prisma infracțiunilor prevăzute de abuz de serviciu și neglijență în serviciu”.

Sub pretextul carantinei, administrația de la Tiraspol a instalat, începând cu luna martie, 37 de posturi noi de control, unele la câteva sute de metri de satele aflate sub jurisdicția Chişinăului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram