/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Gheretele cu flori de lângă „Delfin” vor fi evacuate. Contractul de arendă a terenului pe care se află, expirat de 4 ani

missing
08 iulie 2020, ora 15:17

Terenul cu o suprafață de 0,0366 de hectare pe care se află în prezent gheretele cu flori de lângă piața „Delfin” a fost transmis încă acum câțiva ani în arendă proviziorie SRL „AGROEUROMARKET”, compania care deține piața agro-alimentară. Termenul de valabilitate a contractului de dare în arendă a expirat pe 18 mai 2016, anunță primarul general, Ion Ceban.

„Ulterior, a fost întocmit procesul verbal de recepție finală în 2016 prin care a fost recepționat provizoriu, fără drept de înregistrare la I.P. „Agenția servicii publice”, departamentul Cadastru, centrul comercial, compus din 20 de gherete, fapt ce contravine autorizației de construire menționate”, spune Ceban.

Potrivit contractului, arendașul era obligat să elibereze terenul, pe cont propriu, la prima indicație a Primăriei Chișinău, însă acesta a refuzat.

În această situație, primul capitalei a semnat o dispoziție privind evacuarea gheretelor cu flori, care sunt, de altfel, ilegale, ocupând trotuarul public.

Săptămâna trecută, administratorul pieței „Delfin” de pe strada Alaba Iulia a anunțat că de marți, 7 iulie, o închide. Acesta a spus că ar fi luat această decizie pentru a soluționa anumite probleme tehnice și nu a precizat cât timp va dura asta. Ieri, după discuții cu comercianții și reprezentanții Preturii Buiucani, administrația a decis să permită să activeze zona în care sunt tarabele cu fructe, legume și verdețuri. De asemenea, a promis că în cel mult o săptămâna va fi reluată integral activitatea pieței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram