Terenul cu o suprafață de 0,0366 de hectare pe care se află în prezent gheretele cu flori de lângă piața „Delfin” a fost transmis încă acum câțiva ani în arendă proviziorie SRL „AGROEUROMARKET”, compania care deține piața agro-alimentară. Termenul de valabilitate a contractului de dare în arendă a expirat pe 18 mai 2016, anunță primarul general, Ion Ceban.

„Ulterior, a fost întocmit procesul verbal de recepție finală în 2016 prin care a fost recepționat provizoriu, fără drept de înregistrare la I.P. „Agenția servicii publice”, departamentul Cadastru, centrul comercial, compus din 20 de gherete, fapt ce contravine autorizației de construire menționate”, spune Ceban.

Potrivit contractului, arendașul era obligat să elibereze terenul, pe cont propriu, la prima indicație a Primăriei Chișinău, însă acesta a refuzat.

În această situație, primul capitalei a semnat o dispoziție privind evacuarea gheretelor cu flori, care sunt, de altfel, ilegale, ocupând trotuarul public.

Săptămâna trecută, administratorul pieței „Delfin” de pe strada Alaba Iulia a anunțat că de marți, 7 iulie, o închide. Acesta a spus că ar fi luat această decizie pentru a soluționa anumite probleme tehnice și nu a precizat cât timp va dura asta. Ieri, după discuții cu comercianții și reprezentanții Preturii Buiucani, administrația a decis să permită să activeze zona în care sunt tarabele cu fructe, legume și verdețuri. De asemenea, a promis că în cel mult o săptămâna va fi reluată integral activitatea pieței.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!