/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PAS anunță în ce condiții va vota proiectul de lege propus de Guvernul Chicu

missing
08 iulie 2020, ora 11:15
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că vor vota modificările la Legea bugetului de stat cu condiţia includerii în buget a ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei. Asta după ce prim-minitrul Ion Chicu a spus că va merge mâine în Parlament și i-a propus Maiei Sandu să nu se opună aprobării proiectelor.
 
Modificările la buget se fac prin lege. Legile se adoptă în Parlament, la propunerea Guvernului. Asta scrie în Constituție. Deci, PAS va vota proiectul de lege propus de Guvernul condus de Ion Chicu cu condiţia includerii în buget a ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei. În special ne referim la:
– subvenţionarea salariilor pentru angajaţii din domeniile cele mai lovite de criză (150 milioane lei) – restaurante, hoteluri, săli de nunţi, pensiuni;
– compensarea pierderilor din agricultură cu 300 de milioane lei;
– alocarea banilor pentru efectuarea a 5000 de teste pentru COVID pe zi.
Aceste acțiuni costă circa 600 milioane de lei și pot fi finanțate dacă se taie din cheltuielile ineficiente ale autorităților publice. În buget rămân sute de milioane de lei pentru reparații de clădiri, procurarea de mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi, precum și alte cheltuieli care nu sunt prioritare pe timp de criză, se arată în comunicatul emis de PAS.

Chicu spune că va merge din nou în Parlament: „Propun Maiei Sandu să nu să se opună aprobării proiectelor”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram