Șeful Departamentului IT al Partidului Democrat (PDM), care activa pe vremea lui Vlad Plahotniuc și a fost reținut în urma perchezițiilor la fostul sediu al democraților, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru tv8 de Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„I-a fost aplicat arestul pentru un termen de 30 de zile de la reținere”, a declarat Gaitur pentru tv8.

Precizăm că PCCOCS a anunțat că șeful departamentului IT al PDM este bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de fostul lider PDM. „Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul din dosarele vizând frauda bancară, în care este documentată inclusiv și activitatea organizației criminale, conduse de ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc”, se menționa într-un comunicat al PCCOCS.

Procurorii au efectuat percheziții la fostul sediu al PDM de pe strada Armenească pe 2 iulie curent. Oamenii legii au menționat că acestea au avut loc în cazul unui dosar privind frauda bancară.

După perchezițiile de ieri de la fostul sediu al PDM a fost reținut șeful departamentului IT care lucra cu Plahotniuc

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!