/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Alexandru Botnari, reacție la decizia ANI: ”Este o absurditate”

missing
09 iulie 2020, ora 12:06

Primarul municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, fost deputat PDM, va contesta decizia Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a emis act de constatare în privința acestuia precum că ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

”Voi merge mai departe în instanța de judecată. Niciodată nu m-am ținut de funcție, dar am muncit pentru oraș. Am demonstrat că plecând și din Parlament și alte funcții că efectul al tot ce azi putem face este mai mare fiind alături de oameni”, a declarat Alexandru Botnari pentru tv8.md.

De asemenea, primarul de Hâncești a adăugat că nu există niciun conflict de interese, iar fiul său are drepturi ca și alții.

”Eu consider că este o absurditate atât pentru mine, cât și pentru alte persoane cu funcții publice. E un contract de arendă, nu există conflict de interese, este decizia Consiliului. La sfârșit notarul menționează că primarul are dreptul să semneze în urma tranzacției care a fost făcută. Eu am explicat că nu există conflict de interese, fiul meu are drepturi ca și alții. A luat un teren în arendă de trei ani și nu a făcut nimic, dar dă bani la Primărie. Bugetul sau Primăria însă nu au prejudiciat nimic de la asta. Este o situație absurdă (…) Nu am participat la licitație, a fost alt membru, al președinte”, a a adăugat Botnari.

Potrivit ANI, în anul 2018, alesul local ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații. Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, în rezultatul căruia fiul ar urma să achite 10% anual din prețul inițial de 79400 lei.

În rezultatul acestei acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că,  primarul a admis un conflict de interese, încălcând Legea 133 privind declararea averii și intereselor personale prin faptul că nu a informat ANI, în scris, în termen de 3 zile și nici nu a soluționat conflictul real în care s-a afla.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram