După ce a sesizat Ministerul de Interne cu privire la nerespectarea de către Igor Dodon a hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale și cele ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a primit un răspuns de la MAI. În documentul oficial semnat de ministrul Pavel Voicu se menționează că nu poate fi pornit un proces contravențional în privința șefului statului.

„În esență, ne spun că ei sunt de acord că Dodon a încălcat, dar că nu-l pot amenda pentru că…imunitate, CEDO, nu mai știu ce. Iar eu mi-am amintit imediat de Zelensky care tot are imunitate în Ucraina, dar a plătit amendă. Și Ucraina tot e membru CEDO”, menționează Dumitru Alaiba, cel care a sesizat MAI.

„Răspunsul MAI e nesatisfăcător, cu alte cuvinte. Persoanele cu imunitate pot fi sancționate administrativ. Dar mulțumesc pentru faptul că nu au negat, deci au recunoscut încălcările. E și asta e un pas înainte”, a mai adăugat deputatul Dumitru Alaiba.

La începutul lunii iunie, Dumitru Alaiba a scris o plângere la poliție, în care menționează că potrivit propriilor sale calcule, de ladeclanșarea stării de urgență, șeful statului ar fi încălcat de cel puțin 58 de ori hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale și cele ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Calculele au fost făcute de Dumitru Alaiba, ca „să ușureze munca poliției”, în baza fotografiilor de pe Facebook ale lui Igor Dodon și materialelor din presă, unde președintele apare fără mască de protecție sau mănuși și din care se vede că ignoră distanțarea socială.

Deputatul PAS a scris o plângere la poliție și cere oamenilor legii să se sesizeze și să întocmească președintelui procese verbale pentru fiecare caz în parte.

„Toate încălcările sunt probate public. Le-a postat chiar el pe pagina sa de Facebook. Poate mai are. Fiecare încălcare e pedepsită cu o amendă de la 22500 lei la 25000 lei. Suma totală a amenzilor ce urmează a fi aplicată cetățeanului Igor Dodon constituie de la 1 305 000 la 1 450 000 MDL”, a scris atunci Alaiba pe blog.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!