/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Cum arată scuarul de pe strada Bucuriei din capitală după renovare

missing
09 iulie 2020, ora 16:42

Scuarul de pe strada Bucuriei din sectorul Buiucani al capitalei a fost redeschis astăzi, 9 iulie, după renovare. Potrivit Primăriei Chișinău, au fost reparate trotuarele, aleile pietonale. Lucrările au mai prevăzut înlocuirea mobilierului și dotarea spațiilor verzi cu un sistem de irigare. 

De asemenea, în zonă au fost amenajate piste pentru bicicliști și sistem de iluminat nocturn, iar pentru a evita formarea ambuteiajelor în zonă a fost redeschisă strada Bucuriei, în perimetrul străzilor Ion Creangă și Henri Coandă.

Foto: chisinau.md

Primarul Ion Ceban fiind prezent la ceremonia de redeschidere a declarat că amenajări de acest gen vor continua și cu alte proiecte. Cei de la primărie spun că de săptămâna viitoare urmează să înceapă lucrările de amenajare în parcul „Alunelul”.

Foto: chisinau.md

„Zonele verzi din oraș reprezintă un refugiu pentru chișinăuieni, mai ales în perioada estivală și acum, când, din cauza pandemiei, ne petrecem vacanțele mai mult acasă”, a precizat edilul.

Scuarul de pe strada Bucuriei are o suprafață de 1,5 hectare, iar lucrările de amenajare au durat circa patru luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram