/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Mai mulți organizatori din domeniul turismului - nemulțumiți, pentru că Guvernul interzice activitățile în aer liber

missing
09 iulie 2020, ora 20:48

Mai mulți organizatori din domeniul turismului sunt nemulțumiți, pentru că Guvernul interzice activitățile în aer liber. Aceștia susțin că au luat toate măsurile de protecție, pentru a-și relua activitatea, dar autoritățile le-au interzis. Asta în timp ce, tursimul extern este permis, spun ei.

Kayakurile lui Alexei Guțaga stau pe loc în această vară, din cauza restricțiilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Deși a scris mai multe scrisori la Guvern, în care solicită premisiunea de a relua activitățile în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor antiepidemice, răspunsul e același. Guvernul interzice activitățile în aer liber.

ALEXEI GUȚAGA, FONDATOR, „HAI LA ȚARĂ”: „Am trimis o scrisoare, am trimis împreună cu un grup de companii prin agenția de investiții a doua scrisoare și a treia scrisoare, și toate trei, până în acest moment au fost refuzate.”

Alexei spune că trebuia să-și reia activitatea încă pe 15 martie, exact atunci când autoritățile au anunțat starea de urgență în țară.

ALEXEI GUȚAGA, FONDATOR, „HAI LA ȚARĂ”: „Zilnic, ne sună 20-30 de oameni, fiecare cu mic grup din partea lor. Noi pe toți îi refuzăm că nu putem să ne permitem să activăm, ne temem de amenzi.”

Tânărul spune că a luat toate măsurile de protecție, urmând exemplul țărilor vecine.

ALEXEI GUȚAGA, FONDATOR „HAI LA ȚARĂ”: „Dezinfectăm tot echipamentul, fiecare om semnează o fișă epidemologică, în afară de acea fișă de instrucțiuni, inclusiv în momentul când se face instrucțiunea, lumea este obligată să poarte măști.”

Cu aceleași probleme s-au confruntat și alți tineri din domeniul turismului intern. Printre ei este și Sergiu Croitor, organizator de drumeții și excursii montane. A sperat și el la o altă susținere din partea Guvernului.

SERGIU CROITOR, CUNOAȘTE-ȚI ȚARA: „Zile întregi sunăm la instiuțiile statului, am sunat la ANSP de a propune reguli clare de funcționare. Nu am fost auziți, suntem blocați, avem de achitat chirii, salarii și nu vedem ieșirea din această situație.”

Nici Andrei Hohlov nu s-a bucurat de prea multă atenție din partea autorităților.

ANDREI HOHLOV, FONDATOR, EXITPOINT.MD: „Noi nu avem susținerea Guvernului, nici sub o formă, nu pot altceva să vă răspund la asta. Comisia, în general, nu știe de existența noastră, de existența oamenilor, care se ocupă cu turismul intern.”

SERGIU CROITOR, CUNOAȘTE-ȚI ȚARA: „Așteptăm poate vom fi auziți ca și noi să putem contribui la bugetul local și să nu fim nevoiți să plecăm, astfel cine va mai rămâne în Republica Moldova”.

Solicitat să comenteze nemulțumirile agenților economici, consilierul premierului a declarat că situația va fi discutată vineri, la Guvern.

VITALIE DRAGANCEA, CONSILIERUL PREMIERULUI: „Facem apel la toții oamenii de afacere, să se pregătească de reluarea activităților, dar cu atenție și responsabilitate maximă prudență. Perioada precedentă a demonstrat că, fiecare luare a restricțiilor, a dus la creșterea cazurilor confirmate.”

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis orice activitate de ordin cultural-sportiv, până la data de 15 iulie. Agenții economici, care nu respectă măsurile impuse de autorități, riscă amenzi de până la 75 de mii de lei.

TURISMUL INTERN, INTERZIS DE GUVERN
Guvernul permite turismul extern, dar interzice turismul intern

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram