Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM) Dumitru Diacov spune că membrii formațiunii aveau telefoane interne de model „iPhone” prin intermediul cărora comunicau. Este vorba de perioada în care Vladimir Plahotniuc era liderul formațiunii. Politicianul nu exclude că apelurile erau înregistrate. 

„Eu am avut un astfel de telefon….m-am folosit de el 2-3 ani. Mulți dintre colegi aveau astfel de telefoane interne. Cu acest telefon comunicam inclusiv cu Vladimir Plahotniuc”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Întrebat dacă intuia că apelurile se înregistrează, Dumitru Diacov a declarat: „Poate și se înregistrau. Intuiam că acest telefon nu era unul simplu. Este vorba despre „iPhone 6”/ „iPhone 7”. Plahotniuc suna la acest număr. Țin minte că erau numere obișnuite la care apelam prin intermediul acestor telefoane”, a spus Diacov.

Potrivit newsmaker.md, responsabil de acest sistem ar fi fost ex-șeful IT al PDM. Diacov spune că acesta era angajatul lui Plahotniuc și nu făcea parte din partid.

Șeful departamentului IT al PDM rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!