/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șeful departamentului IT al PDM rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

missing
13 iulie 2020, ora 21:19

Șeful Departamentului IT al Partidului Democrat (PDM), care activa pe vremea lui Vlad Plahotniuc și a fost reținut în urma perchezițiilor de la fostul sediu al democraților, rămâne în arest pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 13 iulie, recursul depus de avocați, care au cerut anularea arestului preventiv și casarea deciziei din 8 iulie. Informația a fost confirmată pentru tv8 de Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Precizăm că PCCOCS a anunțat că șeful departamentului IT al PDM este bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de fostul lider PDM. „Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul din dosarele vizând frauda bancară, în care este documentată inclusiv și activitatea organizației criminale, conduse de ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc”, se menționa într-un comunicat al PCCOCS.

Procurorii au efectuat percheziții la fostul sediu al PDM de pe strada Armenească pe 2 iulie curent. Oamenii legii au menționat că acestea au avut loc în cazul unui dosar privind frauda bancară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram