/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Detalii despre accidentul în care a fost implicat Veaceslav Platon. Ce spun poliția și avocatul acestuia

missing
15 iulie 2020, ora 20:06

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, eliberat recent din detenție, a fost implicat într-un accident rutier, lângă sediul CNA. Aflându-se la volanul unui Mercedes, acesta s-a ciocnit violent de o altă mașină. Nimeni nu a avut de suferit, însă ambele automobile au fost avariate și evacuate cu o autospecială. Nu am reușit să discutăm cu Veaceslav Platon, întrucât acesta nu se mai afla la fața locului. Prezent la locul accidentului, avocatul acestuia a declarat că Platon se simte bine.

Accidentul a avut loc în amiaza zilei de astăzi, chiar în fața Centrului Național Anticorupție, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Impactul s-a produs între un automobil de marca „Mercedes”, la volanul căruia se afla omul de afaceri, recent eliberat din închisoare, Veaceslav Platon, și un „Volkswagen”, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani. Echipei TV8 a reușit să-l surprindă doar pe avocatul fostului deținut.

ION CREȚU, AVOCATUL LUI VEACESLAV PLATON:  „- Erați în mașină când s-a produs accidentul? – Nu. Mergeam în vale spre mașina mea. Nu am văzut detalii”.

Avocatul spune că totul s-a întâmplat după ce a fost la o ședință de judecată, împreună cu Veaceslav Platon. Mai mult, acesta a precizat că, în timpul impactului, omul de afaceri nu se afla singur în mașină.

ION CREȚU, AVOCATUL LUI VEACESLAV PLATON: „- Cu cine era în mașină? Acesta e secret. Nu are importanță. Noi am ieșit de la judecată. Mașina lu era parcată aici. Am auzit doar zgomot”.

Șoferul automobilului Volkswagen a evitat să ofere comentarii.

„- Cum mergeați dvs.? Aveați viteză? – Fără viteză. Haideți… Nu am timp acum. – Cine-i vinovat?…”.

Întâmplător sau nu, plăcuțele de înmatriculare de la ambele mașini au dispărut, imediat după accident. Unul dintre polițiștii prezenți la fața locului nu ne-a putu explica cum s-a întâmplat acest lucru. Totuși, din primele imagini de la accident, postate pe rețelele de socializare, se vede că acestea erau cu plăcuțe, după impact.

„- De ce au fost scoase numerele? – Nu cunosc. – Păi, nu se permite… – Până la venirea noastră au fost scoase”.

ION CREȚU, AVOCATUL LUI VEACESLAV PLATON: – De ce au fost scoase? – Ca să nu se piardă, probabil. Ele sunt în mașină. S-au lovit și s-au scos”.

La doar 15 minute după impact, ambele mașini au fost evacuate, întrucât au fost avariate. Nimeni nu a avut de suferit în urma impactului.

Potrivit oamenilor legii, preliminar, s-a stabilit că unul dintre șoferi a ieșit pe banda de circulație fără ca să se asigure și nu a cedat trecerea celuilalt automobil, care se deplasa regulamentar.

SVETLANA SCRIPNIC, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IP CHIȘINĂU: „Urmează să stabilim circumstanțele. Șoferul care va fi găsit vinovat urmează să fie sancționat cu șase puncte de penalizare și amendă în sumă de 1500 de lei”.

După patru ani de detenție, Veaceslav Platon a fost eliberat la data de 15 iunie curent. Asta după ce magistrații Judecătoriei Ciocana au admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Fostul bancher a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

În tot acest timp, el a pledat nevinovat, spunând ca a ajuns după gratii la comanda lui

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram